maanantai 9. heinäkuuta 2012

Viikko 27

Onko maratonin jälkeen juoksutreenejä?

Viikko 2.7. - 8.7.2012


Maanantai:     Maratonin palauttava
               
6:31min/km (4.02km, 26:12)

Tiistai:       lepo

Keskiviikko:   30min vauhdikasta
               5:17min/km (5.02km, 26:34)

Torstai        lepo

Perjantai      lepo

Lauantai:      lepo

Sunnuntai:     kevyt hölkkä
               6:16min/km (8.26km, 51:51)
               
               20 min vatsatreeni lenkin päälle
Yhteensä:      juoksu 17.3km treeniaika: 2h 5min

               juoksukilometrit vuoden alusta: 686,5km


Ja vastaus kysymykseen on KYLLÄ! Olin kuvitellut, että maratonin jälkeen ainakin seuraava viikko menee palautellessa ja että juoksuhaluja saa kaivella kivien ja kantojen alta, mutta eikös mitä. Koko viikon on ollut niin kovat juoksuhalut ettei oikein järki riitä ja energiaa olisi ollut vaikka muille jakaa. Välillä täytyy vaan höllätä ja keskittyä muihinkin asioihin kuin juoksuun (energian voi käyttää esim. huonekalujen siirtelyyn!). Sekin auttaa taas pitämään juoksumotivaatiota yllä (siis ei huonekalujen siirtely vaan pienet tauot juoksutreeneissä).

Maanantaina tosiaan kävin tekemässä maratonin palauttavan lenkin. Ihan lyhyt ja hölkkävauhtinen 4km. Juostessa huomasin, että ristiselkä aristaa ja hartiat jumitti, mutta jaksoin juosta ihan hyvin ja mikä tärkeintä jalat toimi eikä niissä oikeastaan ollut suurempia tuntemuksia.

Tiistaina oli lepopäivä ja siihen mennessä olin jo lähes täysin palautunut maratonista, joten keskiviikkona päätin kostaa kropalleni sunnuntaisen ja pinkasin varsin vauhdikkaan vitosen. Ihan kivasti juoksu rullasi ja sainpahan vähän purettua harmitusta pois.

Viikon viimeinen lenkki olikin sitten sunnuntaina ihan kevyttä hölkkää. Juoksin ihan uuden lenkin mitä en ole aiemmin kokonaisuudessaan juossut. Ensimmäiset 4 kilometriä oli aika mäkistä ja juoksin mäkiosuudet reipasta vauhtia ja muuten ihan hissutellen. Tällä tavalla tulee vähän eri lihaksille töitä. Loppumatka meni tosiaan hölkytellen ja viimeiset pari kilometriä ei oikeastaan olisi enää viitsinyt juostakaan. En tiedä miksi into niin lopahti, kun alkumatka meni oikein mukavissa tunnelmissa.

Lenkin päätteeksi tein vielä lyhyen vatsalihastreenin. Onkin pitänyt jo ties kuinka kauan aloittaa vatsatreenit, mutta jostain kumman syystä se aina vaan jää. Ei olisi mikään iso juttu esimerkiksi juoksulenkin päälle tehdä muutamat rutistukset ja varmasti alkaisi näkymään tulokset. Tekisi niin hyvää juoksutekniikallekin kun keskivartalon lihakset olisi paremmassa kunnossa.

Tosiaan, vatsatreeninä tein ihan perusliikkeet, ei mitään kummallisuuksia: perusrutistukset (20/25/30) ja sivurutistukset (1xmax), hoover (30sec/30sec/60sec), lisäksi pakaroille lantionnostot (15/15/15) ja "koiraskusetus" taakse (10/10 molemmille jaloille) ja lopuksi vielä rutistukset (1xmax). Ja nyt kyllä tsemppaan vatsoja enemmän! Noinkin vähäinen vatsatreeni tuntuu nyt lihaksissa! Hyvä! Lisää!


from google



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti