tiistai 5. kesäkuuta 2012

My Fitness Pal

Tällaisina päivä, kun en treenaa pyrin kiinnittämään huomiota siihen mitä suuhuni laitan. No tottakai muulloinkin ;)  mutta erityisesti näinä treenittöminä päivinä! Koska en ole vielä saavuttanut omaa HyvänOlon -painoani, yritän tällaisina päivinä pitää kalorit -500 tasolla (1450kcal/pv), jolloin paino putoaisi sen 0,5kg viikossa. Siis nimenomaaan putoaisi, jos kalorit pysyisi päivittäin tuossa -500 :ssa. Toisaalta, kun noita treenipäiviä tulee tällä hetkellä melkeinpä poikkeuksetta 5 viikossa ja energiaa tarvitaan treenaamiseen, en ota kovaa stressiä noiden kaloreiden ja painonpudotuksen kanssa. Vielä. Maratonin jälkeen on sitten vuorossa keskittyminen kiloihin, grammoihin, sentteihin ja kaloreihin.

Vaikka en orjallisesti noudatakkaan noita kalorimääriä, niin olen silti kokenut hyväksi merkitä ylös syödyt kalorit. Tulee tosissaan seurattua mitä sinne suuhun menee ja kuinka paljon. Erityisen hyvä kaveri tähän hommaan on iPhonen App MyFitnessPal iPhoneApp, ilmainen kalorilaskuri, joka kulkee puhelimessa sinne minne minäkin. Tästä on olemassa myös nettiversiokin myfitnesspal.com, mutta itselleni tuo puhelimen versio sopii paremmin. Ja näyttää toimivan Android ja Windows puhelimissakin ja BlackBerryssä.


Etusivu näyttää suoraan paljonko kaloreita on tälle päivälle vielä jäljellä. 


Ruoka-aineiden kirjaaminen on todella helppoa, mikä on minulle varmaan se  tärkein asia. Jos tuohon hommaan menee kauan aikaa ja se on hankalaa, en jaksa sitä tehdä. Olen niin monta kertaa kokeillut kaikenlaisia nettikalorilaskureita, mutta en ole sieltä omaani löytänyt. Jo pelkästään sivun avaamiseen ja kirjautumiseen jne. kuluu liikaa aikaa. (Ai miten niin kärsimätön...)


Kaloreiden lisäksi tähän voi tietysti kirjata ylös urheilut, jotka näkyvät miinuksena tuolla etusivulla. Mutta parasta tässä ohjelmassa on kuitenkin toiminto, jolla voi skannata tuotteen viivakoodin ja se siirtää tiedot suoraan päiväkirjaan. Itse pitää vaan laittaa syöty määrä. Niin ihanan helppoa ja vaivatonta. Puhelin kädessä vaan jääkaapille skannailemaan... Ja toisaalta jos ei jaksa etsiä tuotteita, eikä ole skannattavaa viivakoodia, voi vaan lisätä Quick add -kalorit.


Päivän päätteeksi painaa ´complete this entry´:ä ja ohjelma kertoo paljonko painaisin esimerkiksi 5 viikon päästä, jos jatkaisin samalla tavalla joka päivä. 


Ja tietysti voi seurata painonputoamista.

Kannattaa kokeilla, jos nettilaskurit ei houkuttele, etkä ole vielä löytänyt omaa kalorilaskuria. Toimii ainakin minulle. 

Tänään vielä luvassa lepopäivä ja huomenna katsotaan josko pienelle lenkille taipuisi. Hieronta odottaa edelleen. Höh!

3 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. :) Latasin tämän ja se on todella kiva. Tsemppiä treenailuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva, että vinkistä oli hyötyä! Ihana kun jätit viestin :) Kesti hetken ennen kuin tajusin... olit ensimmäinen! :)

      Poista
  2. Kiitti vinkistä ihan sikana! Aloitan tässä laihdutusurakkaa tai paremminkin elämäntapamuutosta ja googlettelin kalorilaskureita niin törmäsin tähän. Ihan mahtava keksintö tuo viivakoodilukija:--) aiemmin kaloreiden laskeskelut on kaatunut kun on ollut niin työlästä tutkia jokaisesta purkista ja laskeskella niitä päässä, tämä helpottaa ihan tosi paljon!

    VastaaPoista