torstai 28. kesäkuuta 2012

Hiilaripöhnä

Lepo valmistaa parhaiten kovaan suoritukseen. Näin luin jostakin maratonille valmistautumisohjeesta. Hyvä niin, koska olo on aika väsynyt, enkä jaksanut lähteä tänään lenkille! Olin kyllä pettynyt itseeni, että näin viime metreillä annoin periksi enkä piiskannut itseäni treenaamaan. Mutta toisaalta, ei tuo lepokaan tee pahaa, varsinkin kun ulkona sataa kaatamalla toista päivää peräkkäin.

Veikkaan kuitenkin, että yksi syy väsähtämiseen on hiilihydraattitankkaus. Ilman sitä olisi turhaa lähteä yrittämään maratonin kaltaista kestäsyyssuoritusta, mutta elimistö on kuitenkin sitä vastaan. Normaalisti syön varsin vähän hiilihydraatteja ja nyt kun niiden määrä on todella suuri ruokavaliossa, elimistö väsähtää. Huomaan saman vaikutuksen jo ihan vaikka normaali lounaalla. Jos syön paljon hiilareita, niin pian aterian jälkeen olo on todella väsynyt ja voisin niin sanotusti käydä ruokalevolle. En kuitenkaan noudata mitään erityistä dieettiä, mutta huomaan, että minä ja vatsani voidaan paremmin jos hiilarit on sivuosassa ateriolla. Nyt se ei ole mahdollista!

Tänään oli tarkoitus juosta sellainen kevyt 4-5 kilometriä verryttelynä, joka siis jäi tekemättä ja on sitten huomenna edessä, satoi tai paistoi, toivottavasti jälkimmäinen. Ja siinä ne sitten tämän viikon treenit onkin. Lauantaina voisi vielä päivällä käydä tekemässä ihan lyhyen kävelylenkin, mutta ei kyllä yhtään enempää, koska sunnuntai aamuna lähtö on niin aikaisin, 7.20. Jos lähtö olisikin iltapäivällä, lauantaina voisi hyvin juosta aamupäivällä lyhyen ja kevyen verryttelyn.

Huh huh! En kyllä ihan tällaiseksi kuvitellut ja suunnitellut viimeistä viikkoa, mutta näillä nyt mennään. Toivottavasti vesisade kuitenkin loppuu sunnuntaihin mennessä. Mikään ei olisi kamalampaa minulle, kuin juosta ensimmäinen maratoonini vesisateessa. Kaikkeen muuhun olen valmistaunut, siihen en! Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen juossut muistaakseni kahdesti vesisateessa ja silloinkin kyseessä on ollut sadetta vaan nimeksi, tihkua. Ennusteet onneksi lupailee sateen loppuvan huomenna, lauantaina pitäsi olla jo puolipilvistä ja sunnuntaina 20 astetta ja aurinkoa. Hope so! Pakko vaan uskoa noihin lukuihin vaikka täällä säiden ennustaminen on samaa luokkaa kuin sammakkoukon ennusteet kesän säästä Suomessa. (Itse asiassa sekin taitaa osua useammin oikeaan!)


Hiilaripöhnästätankkauksesta ja muista valmistautumisjutuista lisää maratonin jälkeen,
kun ajatus juoksee paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti