perjantai 8. kesäkuuta 2012

Double Trouble

Nyt on jo perjantai ja tälle viikolle on kertynyt kokonainen yksi treeni. Suunnitellut kaksi lepopäivää alkuviikolla venyi kolmeksi eikä torstain lenkissäkään ole kehumista. Sama vetämättömyys mikä alkoi vaivaamaan lauantain lenkillä jatkuu edelleen. Epäilin viikonloppuna, että syynä olisi ollut liika treenaaminen ja ajattelin, että asia korjaantuu muutamalla lepopäivällä. No ei ole korjaantunut!

Ei tullut mieleenkään, että tässä voisi tulla kipeäksikin. 26 viikkoa olisi ollut aikaa sairastaa vaikka minkälaisia tauteja, mutta ei nyt. Ei nyt! Olo on flunssanen, mutta ei sitten kuiteskaan. Ibuprofeiinia olen popsinut nyt kolmatta päivää "kuurina" siinä toivossa, että se selättäisi tuloillaan olevan taudin ennen kuin se ehtii alkaakaan. Eilen alkoi aivastelu. Olisko se sittenkin allergiaa? Sekin voisi olla mahdollista. Lisäsin aamun vitamiinien joukkoon allergialääkkeen. Mutta ei tämä olo nyt siltikään kaksinen ole. Olisko se sittenkin ylitreenaamisesta? Vai jonkun noiden kolmen yhdistelmä? Tai jotain ihan muuta!

No oli mitä tahansa niin ongelmia tästä seuraa... Jos menen lenkille tänään, pahennanko tilannetta, jos tämä onkin flunssaa tai muuta vastaavaa? (ei treeniä!) Jos en mene lenkille, kärsiikö maratonharjoittelu ja kunto pahasti? (treenaa!) Tälle viikolle on vasta yksi lenkki takana ja maratoniin on enää reilut kolme viikkoa... (treenaa!) Mutta jos treenaan kipeänä, pidennän parantumisaikaa ja saan enemmän tuhoa aikaiseksi. (ei treeniä!) Jos en mene lenkille hajoaa pää (treenaa!) ja jos menen voi olla että pään lisäksi hajoaa jotain muutakin! (ei treeniä!) Yritä tässä nyt sitten neuvotella itsensä kanssa... Should I stay or should I go?

"if I go there will be trouble and if I stay it will be double"


Suurin ongelma kai tässä nyt se, että olisin halunnut juosta vielä yhden pitkän 2,5 - 3 tunnin lenkin, ennen maratonia ja olisin halunnut juosta sen tulevana sunnuntaina. Jos siis treenaan tänään, lauantai on lepopäivä ja sunnuntaina pitkä lenkki. Hyvä! Mutta, jos tämä olo on ylitreenaamisesta tai jostain pöpöstä, niin olo voi mennä huonommaksi lenkin jälkeen, jolloin lauantai ja sunnuntai on todennäköisesti pidettävä lepoa ja pitkän lenkin joutuu unohtamaan. Huomenna pitäisin mielelläni lepopäivän, jotta olisi voimia juosta sunnuntain pitkä. Vai... olisko se kuitenkin niin, että tänään ja huomenna pitäsi vielä lepopäivät ja sunnuntaina sitten virkeänä pitkälle. Huomenna voisi vaikka tehdä pidemmän kävelylenkin, jottei rasita liikaa, mutta vähän ärsykettä jaloille. Treeniä... ei treeniä... tänään... huomenna... lyhyttä... pitkää... mennäkkö... eikö mennä... 


Täytyy vielä vähän jahkailla/spekuloida/arvuutella/heittää noppaa miettiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti