tiistai 19. kesäkuuta 2012

Onnistuneen pitkän lenkin salaisuus

Niin mikä se on? Ei harmainta aavistustakaan! Mielestäni en tehnyt mitään toisin, tai ehkä valmistauduin ihan pikkasen paremmin ja lähdin sillä mielellä, että nyt juostaan! Ehkä nyt vaan oli hyvä päivä ja kaikki napsahti kohdalleen, ripaus hyvää tuuria! Joskus näinkin, onneksi! Kyllähän se vähän tiukille meni, noin maratonia ajatellen... mutta nyt se on onnistuneesti takana!

Oikeastaan kahteen ja puoleen tuntiin saakka mono oli kohtuullisen vaivatonta. Välillä oikeassa polvessa ja nilkassa tuntui kipua, mikä todennäköisesti johtui siitä, että olin juossut liian kauan samalla puolella katua, jalkakäytävällä. Jalkakäytäväthän kallistuvat aina vähän tien puolle, ja aiheuttaa siten helposti noita pikku vaivoja, varsinkin nivelissä, jotka tosin voivat muuttua isommiksikin vaivoiksi, jos asialle ei tee mitään. Itse yritän vaihdella tienpuolta aina lenkin välillä ja jos vaan mahdollista ja turvallista, juoksen tien laidassa. 

Viimeiset puoli tuntia juoksusta oli vähän raskaampaa eikä ehkä kovinkaan lennokasta, tai kaunista katseltavaa, mutta edellenkään ei tuntunut vaikealta ja eteenpäin mentiin. Tuli sellainen olo, että  kyllä siitä maratonista selviydytään! Urheilujuoma ja vesi tosin loppui kesken, mikä varmasti vaikutti tuohon loppumatkan vaikeuteen. Jouduin kahden  tunnin  juoksun jälkeen käydä täyttämässä tyhjät pullot vedellä, sillä muuten en olisi paljoa päälle kahta tuntia pystynyt juoksemaan. Viimeisen puolen tunnin aikana söin 4 glukoositablettia, mitkä toi ehkä vähän lisää energiaa (tai ainakin henkistä energiaa). En ole ihan vakuuttunut noiden glukoositablettien todellisesta tieteellisestä tehosta, mutta jotenkin ne tuntuvat toimivan. Toisaalta, eipä niistä haittaakaan ole. Olkoon sitten vaikka plaseboja, kunhan vaan antaa voimia. 

Ainut ongelma mikä lenkillä oikeastaan oli, tuli geelien kanssa. Vaikka olen samaa geeliä testannut jo pariin otteeseen, niin tänään tuo geeli nousi ylös molemmilla kerroilla, noin 10 minuuttia sen nauttimisesta. Kävinkin sitten illalla ostamassa vielä yhden geelinmerkin testaukseen tälle viikolle. Ei ole nimittäin mikään makunautinto nieleskellä takasin jo kerran "pureskeltua" geeliä.

Vähän harmittaa myös, että SportTracker ei taaskaan toiminut kunnolla, joten en saanut matkalla seurattua nopeuksia. Onneksi kello toimi! Mittailin taas kotona Google Mapsista reitin ja lenkille tuli pituutta jotakuinkin 26,5km ja aikaa kului 2h 54minuuttia eli keskimäärin 6:33min/km. Ei pöllömpi treeni!


kuva Googlesta
Ihan vaan pikkasen pakarassa kipua tällä hetkellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti