keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Valmistautuminen maratonille osa 1: olosuhteet

Olen iltatreenaaja, aina ollut! Vaikka pidänkin aamuista, etenkin rauhallisista sellaisista, aamulenkit ei ole meikäläistä varten. Kropan saaminen käyntiin aamulla vaatii paljon muutakin kuin pari kuppia kahvia.

Nyt on kuitenkin tehtävä vähän muutoksia ja yritettävä sopeutua. Maratonin lähtölaukaus pamahtaa nimittäin kello 7.20, halusin tai en! On vaan aloitettava valmistautuminen "aamutreeniin" ja saatava kroppa toimimaan tuohon aikaan. Muutoin voi tulla aika shokki heinäkuun ensimmäisenä päivänä jaloille ja koko elimistölle. Aamuun ennen lähtölaukausta, kun on vielä mahdutettava muutakin, kuten aamupala, mielellään 2 tuntia ennen lähtöä, mikä tuo ihan oman mielenkiintoisen lisänsä, josta enemmän sitten lähempänä kisaa.

Ajattelin aloittaa aamutreenaamisen pehmeällä laskulla. Herätys on edelleen normiaikaan, ilman herätyskelloa, lapset heräävät vaihtelevasti 7.00 jälkeen. Siitä sitten suoraan tossut jalkaan ja kerran kävellen saaren ympäri (1,75km). Ilman aamupalaa liikkeelle, koska matka on lyhyt ja samalla saa aineenvaihdunnan hyvin liikkeelle. Aikaa menee noin 20minuuttia. Ei mitään suuria muutoksia, mutta pikku hiljaa herätellään kroppaa tuohon aamulenkkeilyyn. 

Yritän tehdä kävelylenkin tällä viikolla joka aamu, paitsi huonoina ;) aamuina ja todellakin ihan kävellen, jottei sillä ole vaikutusta päivän varsinaiseen treeniin. Olo ei vieläkään ole täysin terve, mutta suunta on jo parempaan päin. Joten eiköhän tämä tästä.

Ensi viikolla mies onkin lomalla, joten silloin voisin yrittää siirtää virallisetkin treenit aamuihin (apua!), siis paino sanalla yrittää!

Nyt on kuitenkin maratonille valmistautuminen virallisesti aloitettu: totuta elimistö vallitseviin olosuhteisiin! Mitä ne sitten ikinä ovatkaan!
Kuva googlesta
Tälle päivälle on takana virkistävä, kyllä!, aamukävely 1,75km ja illalla varsinainen treeni; juoksua, reipas tasavauhtinen 11km. 

Nyt rentoutumaan elokuvan pariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti