keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Viikko 40


Jos ei muuta ehdi, niin 20min peppujumppaa!

1. - 7.10.2012

Maanantai:         lepo

Tiistai:           60min jooga

Keskiviikko:       lepo

Torstai:           30min reipasta kävelyä (3.5km)           
                   60min pilates
                   30min reipasta kävelyä (3.5km)

Perjantai:         20min peppujumppa
                   
Lauantai:          2h reipasta kävelyä, (5km hiekalla)
                   10.3km: hiekalla 4:51km/h, asfaltilla 6:22km/h

Sunnuntai:         lepo

Yhteensä:          juoksu: 0 km       treeniaika: 5h 30min

                   Juoksukilometrit vuoden alusta: 847.6km

Sunnuntai illan auringonlasku makuuhuoneen parvekkeelta
Menin tosiaan sinne joogaan tiistaina ja oikein mukava kokemus olikin. Tunti oli ehkä justiinsa niiden kuvailemieni joogamielikuvien välimuoto. Ne värikkäät housut löytyi ohjaajalta, mutta tunnin ajaksi löytyi alta ihan normit trikoot. Suitsukkeita ei ollut, mutta tuoksukynttilöitä kylläkin, annetaan anteeksi. Musiikki oli intialaista sitralla soitettua, mutta ei häiritsevää. Sitä ´hepreaa´eli intiaa tuli asentojen myötä, mutta samat liikkeiden nimet tuli myös englanniksi ja eli ihan ok. Ainut mihin estoinen mieleni ei taipunut oli tunnin päätteeksi yhdessä lausuttu ´oooommmmm´, annoin sen mennä toisesta korvasta sisään ja samantien toisesta ulos, koska tunti muutoin oli todella hyvä. Olin siellä myös eilen ja ostinkin viiden kerran lipun, joten ainakin vielä seuraavat neljä viikkoa ajattelin käydä. 

Torstaina kävelin pilatekseen ja takaisin. Todella kiva kahden tunnin treeni. Tuo pelkkä kävely tekee pääkopalle välillä niin hyvää. Ja kyllähän se pilatestuntikin oli oikein mainio.

Perjantaina ajatuksena oli tehdä paljon muutakin kuin tuo 20 minuutin peppujumppa, mutta tuli sitten muita suunnitelmia, joten juoksut jäi. Päätin ottaa sen lauantaina takaisin ja tein tuollaisen pidemmän kävelylenkin. Eli ensimmäisen 5km kävelin pehmeällä rantahiekalla ja loput reilu 5km asfaltilla. Tuo pehmeässä hiekassa kävely on niin raskasta ja tehokasta.

Lauantaina oli tosi kuuma päivä, taisi olla jo liki 30 astetta, niin merenrannalla olikin mukava kävellä, koska siellä tuulee aina ja kuumuutta ei tunne samalla tavalla. No sitten kun siirryin kävelemään rannalta sisämaahan eli kotiinpäin, niin kylläpä otti lämpö koville. Pari kilometriä ennen kotia alkoi tulla jo kylmiä väristyksiä, mikä ei tietysti urheillessa ja tuossa helteessä ole ihan paras juttu. Vettä oli kyllä mukana ja hörpinkin sitä ihan mukavasti, olisi vaan pitänyt syödä vähän enemmän suolaista aamulla, jotta nesteet olisi imeytynyt paremmin tai ottaa urheilujuomaa mukaan. Oli taas hyvä muistutus, että näillä helteillä sitä suolaa on saatava eikä yhtään vältellä, vaikka se nestettä kerääkin. Ihan selkeesti kesä on jo ovella.


Istuskeltiin sunnuntai-iltana makuuhuoneen parvekkeella ja katseltiin tuota ensimmmäisessä kuvassa näkyvää auringonlaskua. Oon jotenkin pannut merkille, että todella kuumina päivinä nuo auringonlaskut on jotenkin erityisen hienoja ja värit on ihan erilaiset kuin kylmien päivien auringonlaskuissa. Mies osallistui sunnuntaina 100km pyöräilytapahtumaan, joten oli taas hyvä syy nauttia auringonlaskun lomassa lasillinen... siideriä (no juotiin kyllä lasilliset valkoviiniäkin!). Nykyisin noista isoimmista alkoholimyymälöistä löytyy jo muutamia siiderimerkkejä ja olinkin ihan kokonaan unohtanut niiden olemassa olon, joten täytyi tämäkin asia korjata. Edellisestä kerrasta taitaa olla jo ainakin 2 vuotta. Ihan hyvää oli irlantilainen Magnersin omenasiideri, mutta tänk gaad, ei tullut himoa!

Uutta treeniviikkoa on jo kolme päivää takana ja on tullut liikuttua jokaisena päivänä. Nyt vielä neljä samanlaista lisää! Katsotaan kuis käy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti