keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Viikko 41


Paljonko on sopivasti?

8. - 14.10.2012

Maanantai:         1h 40min kävelyä + juoksua  

Tiistai:           60min jooga

Keskiviikko:       30min reipasta kävelyä

Torstai:           60min pilates

Perjantai:         30min reipasta kävelyä
                   
Lauantai:          lepo

Sunnuntai:         lepo

Yhteensä:          juoksu: 11.3km       treeniaika: 4h 40min

                   Juoksukilometrit vuoden alusta: 858.9km

Kovasti haaveilin, että pystyisin liikkumaan viikon jokaisena päivänä, mutta kyllä sellainen vaatii sitten jo pienoisia järjestelyjä. Tuo viitisen tuntia tai viitenä päivänä viikossa tuntuu menevän ihan mukavasti, noin fyysisesti ja muun elämän huomioon ottaen.

Siis en sano ollenkaan, etteikö määrää voisi nostaa huomattavasti, mutta sen jälkeen täytyy luopua jostakin tai tehdä isompia järjestelyjä. Olen miettinyt  muun muassa aamulenkkiä yhtenä vaihtoehtona lisätä liikuntatunteja viikkoon, mutta se vaatii yöunien lyhentämistä tai illan "oman ajan" lyhentämistä, jos ei halua yöunia lyhentää ja tällä hetkellä en ole valmis lyhentämään kumpaakaan. Illalla lasten nukkumaanmenon jälkeen voisi lähteä juoksemaan, mutta se tarkottaisi juoksemista melkein pimeässä. Katuvalot toki löytyy, mutta vain ajotielle eli jalkakäytävät on pimeitä ja siellä on liskoja, sammakoita, käärmeitä, torakoita ja hämärän aikaan vielä lepakoita. Joten sanomattakin selvää, jotten ulkoile pimellä muuta kuin pakosta. Salille voisi mennä, mutten halua mitään jäsenyyksiä ja 22dollaria (18e) per kerta on minusta pikkasen liikaa. Seliseliseliseli... Mutta joo, omat on valintani ja viisi tuntia saa riittää tällä hetkellä. 

Oletteko muuten huomannut tai vertaillut mikä on juuri sopiva liikuntamäärä per viikko tai tunnit per päivä? Jos jää tietyn määrän alle, tuntuuko/harmittaako tai jos menee reilusti yli, huomaatteko kropassa?

Maanantaina tytär halusi välttämättä lähteä "lenkille" mukaan ja lähdettiinkin sitten yhdessä liikkeelle. Välillä juostiin ja välillä käveltiin, välillä piti vähän tanssia ja venytelläkin. 3.5 kilometriä loppujen lopuksi taittui yhdessä. Sitten tytär hyppäsi auton kyytiin ja minä juoksin vajaat 8 kilometriä, rannalle ja takaisin kotiin. Juoksu kulki tosi hyvin ja viimeiset 3 kilometriä tuntui, että paketti pysyi jotenkin erityisen hyvin kasassa ja juoksu oli tosi vaivatonta ja vauhdikasta, paras kilometri meni 5:07min/km vauhdilla ilman suurempia ponnisteluja. Tauko tekee ilmeisesti hyvää.

Tiistaina joogaa ja torstaina pilatesta ja parina päivänä reippaat kävelylenkit, niin siinä oli viime viikko kasassa. 

kuvalaina


5 kommenttia:

 1. Juuri tällä viikolla minua haastettiin urheilemaan 1h/pv eli 7h viikon aikana. Ensin ajattelin että se on mahdottomuus, mutta sitten se kävikin yllättävän helposti! Varsinkin kun arkiliikunta (pyöräily/kävely) sai laskea mukaan. Yleensä juoksen 3-4h per viikko ja siihen päälle jokunen tunti pyöräilyä tai kävelyä, välillä myös lihaskuntotreeni tai uinti. Nyt on kaksi päivää aikaa vielä ja rästissä vain vartti, joten eiköhän se siitä.
  Minä tarvitsen vähintään 30 min/päivä kevyttä liikuntaa ja vähintään 2h viikossa rankempaa treeniä. Muunten minusta tulee kiukkuinen akka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo 1h/pv kuulostaisi hyvältä! Jos voisikin esim työmatkat liikkua kävellen/pyörällä niin varmasti tilanne olisi ihan toinen...´harmi´kun kotiäitinä ei ´tarvitse´liikkua työmatkoja ollenkaan... pöh. :) Sait varmasti 7h ja enemmänkin mennelle viikolle, hienoa! Jatkuuko haaste tällekin viikolle?

   Poista
  2. Ajattelin kyllä jatkaa seuraavallakin viikolla siinä toivossa että tästä tulisi hyvä tapa! Eilen sain jo 1h45min kasaan ja illalla on treenit, joten tänään, eli pv2 on jo 3h täynnä. Päätavoite on saada pitkä lenkki taas viikkojärjestykseen jotta uskaltautuu maratonille ensi kesänä. Jos vielä saisi 30-60min lihaskuntoa mahdutettua johonkin niin olisin täysin onnellinen. Pitää vaan yrittää muistaa että 1h päivässä on vaivaiset 4% ajasta, joten siihen pitäisi kyllä löytyä aikaa! Tartu sinäkin haasteeseen!

   Poista
  3. :) Tartuin haasteeseen. 3.pv ja 3,5tuntia takana... pikkasen epäilyttää tuo loppuviikko, mutta katsotaan ;)

   Poista
 2. Moi! Ensimmäistä kertaa tulin tänne blogiin. Pienten lasten äitinä mullakin on tuttu tuo ajankäyttöongelma. Olen tehnyt kotona iltalenkkien sijaan monesti kiertopiiriharjoittelua omalla painolla. Sanotaan vaikka kyykkyhyppy/punnerrus, vatsalihakset, selkälihakset perussettiä. Netistä löytyy paljon ohjeita ja jo puolikin tuntia on melkoinen rääkki:)

  Tukee hyvin juoksuharrastustakin tuo keskivartalon lihasten ja jalkojen treenaaminen.

  VastaaPoista