tiistai 14. elokuuta 2012

Viikko 32

Tervetuloa Ihana Lihaskipu!

6. - 8.8. 2012

Maanantai:         30 min pyöräily
                   10.1km (24:11, avg.speed 25km/h)

Tiistai:           30min juoksu, rauhallinen
                   4.77km, (28:19, 5:56min/km)

Keskiviikko:       lepo

Torstai:           lepo

Perjantai:         30min HIIT (2x 15min+lämmittelyt)

Lauantai:          2.5km palauttava + 5 x 30 portaat
                   (18:34, 7:25min/km)

Sunnuntai:         60min juoksu, 30min kova + 30min reipas
                   5.02km (29:26, 5:51min/km)
                   5.03km (30:21, 6:02min/km)

Yhteensä:          juoksu: 17.3km       treeniaika: 2h 40min

                   Juoksukilometrit vuoden alusta: 737.5km

Jos tuijottaa pelkkää viikon treenimäärää ajallisesti niin eipä näytä kummoselta, mutta kyllä kokonaisuus näyttää ihan hyvältä omaan silmään. Se kai tärkeintä. Tehdä edes vähän paikoillaan olon sijasta. Nostaa peppu ylös sohvalta vaikka edes hetkeksi.


Maanantain pyörälenkki oli toinen testiajo miehen pyörällä. Ihan kivaa vaihtelua treeneihin. Kävinkin jo pyöräkaupassa sovittamassa omia pyöräilykenkiä, mutta vielä jäivät kauppaan. Katellaan.

Tiistaina oli vuorossa aamulenkki, ihan vaan siksi, että mies toi juoksuvermeet sänkyyn. ;) Pakkohan se oli mennä. Ihan peruslenkki. Jalat ei edelleenkään ole innostuneet juoksemisesta, mutta kai nekin taas jossain vaiheessa innostuu. Toivottavasti.

Lepopäivien jälkeen tein perjantainailtana autotallissa "kotijumppaa", pitkästä aikaa. Fit & fab -blogissa kehuttiin Zuzana´s Workout Of the Week (ZWOW) -treenejä ja muutaman videon katsottuani oli ihan pakko kokeilla. Voi hitto, että oli tehokas treeni! Kokeilkaa! Ihan vaikka huviksenne!


Pakko tunnustaa, että ihan koko settiä en pystynyt tekemään kummastakaan kahdesta treenistä, mutta yritin kuitenkin ja hiki virtasi. Muutaman kuukauden kun noita treenejä tahkoaa, niin eiköhän jotain tuloksia ala jo tulemaan. Seuraavana päivänä pakarat oli nimittäin ihanan kipeät ja tiesin, että nyt on päästy asiaan. Lauantaina oli pakko käydä juoksemassa pikku lenkki, ettei ihan tukkoon olisi mennyt.

Sunnuntaina oli vuorossa ihan puhdas juoksulenkki, kymppi. Jaoin treenin kahteen osaan. (Koska oli pakko pitää  viiden minuutin tauko 5 kilometrin jälkeen ja käydä ottamassa allergialääke.) Ensimmäinen vitonen oli aika kovavauhtinen. Kokonaispace näyttää vaan 5:51min/km, mutta siinä on mukana ensimmäinen lämmittelykilometri ja matkalla on paljon nousuja. Ylämäkiä lukuunottamatta vauhti oli 4:50 - 5:30min/km, eli meikäläiselle suhteellisen kovaa vauhtia. Toinen vitonen alkoi tosi kovasti 5:17min/km ja loput neljä kilometriä oli huomattavasti rauhallisempia 5:45-6:45min/km.

Edelleen on tosi vaikee saada jalat ja pää juoksemaan. Nytkin sai koko matkan tsempata itseään, että sain edes tuon kympin juostua. Ei oikein missään vaiheessa ollut sellaista fiilistä, että nyt juoksu kulkee tai että olisi ollut mukavaa tai helppoa. Mietinkin matkalla, että kuinka jaksan juosta parin viikon päästä 22km ylämäkeen, jos nyt kymppi tekee tiukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti