sunnuntai 19. elokuuta 2012

Viikko 33


Viikko 13.-19.8. 2012

Maanantai:         lepo

Tiistai:           45min kotijumppaa

Keskiviikko:       30min juoksua
                   5.03km 6:19min/km 31:49

Torstai:           30min reipasvauhtinen
                   5.67km 5:42min/km 32:23

                   60min zumba + 2km kävelyä

Perjantai:         60min McMillan´s full spectrum workout
                   10.19km 5:56min/km 1:00:28

Lauantai:          45min tasavauhtinen rauhallinen
                   7.0km 6.20min/km 44:20

Sunnuntai:         1h 30min "hyvänmielen lenkki"
                   6km kävelyä + 6km rauhallista juoksua
                   11.78km 7:17min/km 1:25:48

Yhteensä:          juoksu: 33.7km       treeniaika: 6h

                   Juoksukilometrit vuoden alusta: 771.2km

Pitkästä aikaa hyvä treeniviikko takana. Jos maratonviikkoa ei lasketa, niin edellisen kerran olen treenannut yli 5 tuntia kaksi kuukautta sitten! Ja yhtä pitkä aika on siitä, kun juoksukilometrit on ollut yli 30km. Nyt voisi siis systäkin olla tyytyväinen. Ja kaikkein parasta oli, kun loppuviikosta treeni-into alkoi selvästi nousta ja juokseminen taas maistua.

kuva lainatttu
Treeniviikko alkoi tiistaina 30minuutin HIIT (high intensity interval training) -sessiolla. Itse on tosi vaikea pitää yllä tuota "high intensityä", joten tsemppasin itseäni taas Youtube -videon tahtiin ja hyvin toimi. Sen päälle tein vielä 3x 45 sec lankut 10sec palautuksilla, 3x45sec vatsarutistukset ja samat 10sec palautukset ja lopuilla voimilla ja tärisevillä jaloilla 3x 45sec low jacksit edelleen 10sec palautuksilla. Tuntui tosi hyvältä vaikka olikin aikas rankka treeni.

Keskiviikkona oli vuorossa juoksua, mutta ilma olikin vähän turhan kuuma juoksulle, joten 2 kovavauhtisen kilometrin (5:13 ja 5:22min/km) jälkeen oli pakko hidastaa. Päätin kuitenkin ottaa kaikki tehot irti treenistä ja juoksin intervallityyppisesti loput 3km ihan fiilispohjalta.

Torstaiaamuna mies taas "pakotti" lenkille tuomalla juoksuhousut sänkyyn, niin eihän se auttanut muu kuin lähteä pinkomaan. Nuo aamulenkit on niin hyviä sitten kun sinne pääsee tai oikeastaan sen lenkin jälkeen tuleva fiilis on hyvä. Päivä on vasta alussa ja treenit on pulkassa, ihan loistavaa. No torstaina oli niin hyvä fiilis, että kävelin vielä läheiselle Sport Houselle zumbaan, ensimmäistä kertaa melkein kahteen vuoteen. Ja kyllä kannatti! Oli niin mukavaa, että koko matkan kävellessä takaisin kotiin vaan hymyilytti.

Perjantaina ajattelin ensin pitää lepopäivän, mutta kun fiilis oli hyvä ja halusin kovasti kokeilemaan löytämääni treeniä, niin eihän se auttanut muu kuin lähteä juoksemaan. Kirjoitinkin jo perjantaina tuosta harjoituksen kulusta ja täytyy sanoa, että hyvä treeni oli. Kymppi tuli juostua melko vaivattomasti ja treenin jälkeen oli tosi energinen olo. Välillä oli aina olo, että nyt loppuu voimat, mutta sitten vaan mietti, että paljonko tätä osuutta jäljellä ja sitten pääsee hölkkäämään ja niin se sitten meni kuin itsestään, koko treeni. Harmitti ainoastaan, että Sport Tracker ei oikein taivu tuollaisiin aika/pace -harjoituksiin kovin hyvin ja itse en vielä osaa arvioida ilman mittalaitteita omaa vauhtiani.

Lauantaina juoksin ihan vaan tasavauhtisen ja oikein rauhallisen lenkin ilman mitään sen suurempia tavoitteita, juoksin vaan ja nautiskelin, samoin kuin sunnuntaina. Ei todellakaan ollut tarkoitus enää sunnuntaina tehdä mitään, mutta joskus sitä energiaa vaan on ja silloin siitä on otettava kaikki irti. Lähdin liikkelle kävellen ja aloinkin kunnolla juoksemaan vasta 5 kilometrin jälkeen. Siiten juoksin yhtämittaisesti 6 kilometriä ja kävelin vielä lopuksi kilometrin. Vauhti oli todella rauhallinen ja nautiskelin vaan maisemista ja ilmasta, joka oli täydellinen pitkälle sunnuntainautiskelulle.

kuva lainattu
Ihanaa sunnuntaita jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti