tiistai 11. syyskuuta 2012

Viikko 36

Kävellenkin pääsee

3. - 9.9.2012

Maanantai:         45min aamulenkki kävellen
                   4.57km 6.59km/h 41:38

Tiistai:           lepo

Keskiviikko:       30min venyttely

Torstai:           60min pilates
                   
                   30min venyttely

Perjantai:         lepo
                   
Lauantai:          Cooperin testi(12min 2500m)
                   
verryttelyt ja venyttelyt 1.2km 20min

Sunnuntai:         45min reipasta kävelyä
                   
4.2km 5.6km/h 45:00


Yhteensä:          juoksu: 3.7km       treeniaika: 4h

                   Juoksukilometrit vuoden alusta: 827.1km

Varsin kevyt ja helppo treeniviikko. Tuon maanantain aamulenkin jälkeen jalkapohja oli tosiaan niin kipeä, että oli pakko hidastaa vauhtia. Yksi syy tuohon plantar fascia-jalkapohjan vaivaan voi olla kireys pohjelihaksissa tai akillesjänteessä, tai muissa lihaksissa, joten päätin varmistaa siltä osin lihasten kuntoa, eli aloitin venyytelyharjoitukset oikein kunnolla. Venyttelyn lisäksi viikkoon mahtui yksi pilatestunti ja Cooperin testi, josta jo kirjoittelinkin. 

Lauantaina juostessa jalkaan ei sattunut ollenkaan, joten tein vielä sunnuntaina pienen kävelylenkin. Mutta ei, taas alkoi jalkaan sattumaan jossain 3 kilometrin jälkeen ja kipu oli taas sitä luokkaa, että vauhtia oli hidastettava ja kunnon askelta ei pystynyt enää loppumatkasta ottamaan. Höh! Nyt päätin laittaa nämä toiset juoksutossut vähäksi aikaa hyllylle ja tehdä lenkit ainoastaan toisella tossuparilla. Saas nähdä onko mitään vaikutusta.

Eipä ole viime viikkoina vuoden juoksukilometrisaldo paljoa kasvanut. Eipä sillä, että se mikään itseisarvo treeneille olisikaan, mutta olishan se mukava saada tonni täyteen juoksukilometrejä tänä vuonna. Vielä hetki sitten se näytti ylittyvän ihan reilusti, mutta tällä vauhdilla, 4km viikossa!, voi tehdä pikkasen tiukkaa. Ja eipä tämäkään viikko taida saldoa paljoa kartuttaa. Mutta edelleen voihan sitä tehdä muutakin kuin juosta... ja kävellä, pääasia että tekee jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti